2012. május 29., kedd

Környezetvédelem célja

Amikor eljön a számadás perce, számolunk pénzt, kiadást és bevételt. Számolhatunk élményeket és az egészségünket is figyelhetjük e tevékenységben. Persze a környezetvédelem már annyira gyakran említett fogalom és használt szó, hogy elkerülhetetlen a napi találkozás vele. Mikor megvizsgálod a számláidat, főleg a villanyszámlát, akkor az energia mennyiség és a hasznos tevékenységek, elvégzett munka, szórakozás mind a számlára írható lenne. Használsz tv-t, számítógépet, telefont, zenét hallgatsz és mosógéped is van.
Te ezeken keveset tudsz változtatni és tőled nem is ildomos ezt kérni. A környezetvédelem célja úgy adni számodra energiát, hogy a megtermelése kevesebb CO2-t eredményezzen, kisebb beruházással is lehessen tisztán erőművet építeni. Neked is szereped van a saját életmódod választásával, persze ezt később írom le egy másik blogban.
Tisztázom ismét, a természet védelme hasonlít és mégis különbözik a környezetvédelemtől, az ember jelenléte és fontossága teszi a különbséget. Nekünk, az embernek kell a tiszta levegő, a munkahelyi körülmények kedvezőek legyenek a biológiai tested számára. Igen, biológiai lények is vagyunk, a blogoló és gondolkodó lény a testében is él. Ennek a testnek táplálék kell, amelyhez talaj, víz, levegő és szennyezésmentesség szükséges. Gondold át, a környezetvédelem a Te javadat szolgálja.

1 megjegyzés:

  1. Én is pont erre szeretném felhívni a figyelmet. Kérlek nézd meg az általam szerkesztett oldalt, és ha egyet értesz az általam felsorolt problémákkal és azzal a pár apró megoldási lehetőséggel, akkor oszd meg. Köszönöm!
    http://kornyezetvedelem.wix.com/tudatos#!fooldal/mainPage

    VálaszTörlés