Budapesten kísérleti jelleggel vendéglátóipari egységek szelektív hulladékgyűjtésbe társultak. Bővebben itt. A választékos hulladék minőségileg átalakul már a gyűjtés során. A mennyiségi gyűjtés is fontos, több ezer kilogramm anyag már jelentő lehet ipari nyersanyagként is. Például a műanyagokból őrlemény készíthető. Néhány anyag pedig keresett cikk, például az üveg törés kötelező adalék az üveggyárakban az új termék előállításakor. A lejárt szavatosságú ételek és ételkészítmények állati eledelnek hasznosíthatóak, vagyis az állatgondozásban ha a minőségi analíziseknek megfelel, adott mértékben az állatok táplálására felhasználható. Persze minden esetben a mikrobiológiai fertőzés elkerülendő, ezért jó a mikrobiológiai analízis, mint megelőzési cselekedet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése